Skivakantie Oostenrijk         

Oostenrijk: wintersportland nummer 1!

Sneeuw, zon, goedkope skigebieden en heerlijk eten: je vind het allemaal in Oostenrijk! Hier kan je meer informatie over het land Oostenrijk en haar wintersportmogelijkheden vinden.

Algemene informatie

De skivoorzieningen in de Oostenrijkse skigebieden zijn fantastisch en er is ook gezellige après-ski. Wat skien of boarden betreft, kan je in Oostenrijk alle kanten op en ook voor de langlaufer zijn er onbegrensde mogelijkheden in het Oostenrijkse winterland.Traditioneel wintersportland
Jaarlijks trekken ruim een miljoen Nederlanders voor een sneeuwvakantie de bergen in. Oostenrijk is al jaren wintersportland nummer 1.

Sneeuw en sneeuwhoogtes
Oostenrijk heeft een grote sneeuwzekerheid. Bijna elke piste heeft tegenwoordig sneeuwkanonnen die zorgen voor een alsnog besneeuwde helling als het met het weer even niet meezit.

Après-ski
Oostenrijk staat bekend om de uitstekende après-ski. In zowel de grote als de wat kleinere plaatsen hangt een uitstekende sfeer.

Wintersport vroegboeken bij Sunweb

Sfeer
Wintersportaccommodatie is te vinden in hotels, pensions, appartementen, vakantiehuisjes en chalets. Overal zijn er uitstekende restaurants te vinden, waar je na een dagje skiën kan genieten van een heerlijke wiener schnitzel. De après-ski in Oostenrijk is gezellig en uitbundig.

Aaneengesloten skigebieden
De pistes in Oostenrijk zijn uitstekend geprepareerd. Skiën, snowboarden, langlaufen, er is voor elk wat wils. Tevens hebben diverse plaatsen funparken, met onder meer halfpipes en jumps. Om te langlaufen zijn er diverse uitgestrekte loipen en overal kan les genomen worden. Veel dorpen zijn op elkaar en hetzelfde skigebied aangesloten waardoor je met 1 skipas toegang hebt tot bijzonder veel kilometers piste.