Skivakantie Oostenrijk         

Skigebieden in Oostenrijk: fantastische skivoorzieningen en gezellige après-ski

De belangrijkste Oostenrijkse skigebieden zijn te vinden in Tirol en het Salzburger land. De skivoorzieningen zijn er fantastisch en er is ook gezellige après-ski.Het kiezen van het juiste gebied is belangrijk, maar is zeker ook onderdeel van de voorpret van de vakantie. Zo kan men iets zoeken in de Kitzbüheler Alpen, daar is veel aanbod. Voor beginners zijn er een aantal aspecten die van belang zijn bij het kiezen van het juiste wintersportgebied:

  • Skipistes: waar men een goed skigebied enigzins aan kan herkennen is het aantal kilometers aan pisten dat er in het gebied aanwezig is. Dat houdt meestal in dat de pisten goed onderhouden zijn en dat het een groot gebied is. Een gevarieerd aanbod brengt tevens meer natuurschoonheid met zich mee.
  • Blauw/rood/zwart: er zijn drie categorieën te onderscheiden: blauw (makkelijk), rood (gemiddeld) en zwart (moeilijk). Voor beginners is het belangrijk dat het aantal kilometers aan pisten welke in de blauwe categorie of eventueel in de rode categorie vallen vooral het grootst is, of dat het aanbod van de verschillende pisten in ieder geval gelijk verdeeld is. Men begint op blauw, maar voor de toegewijde beoefenaar is rood ook al vrij snel onder de knie te krijgen.
  • Accommodaties: vaak zijn er in skigebieden verschillende accommodaties beschikbaar. Een hotel is het makkelijkst, maar uiteraard ook de duurdere variant. Verder kan men terecht in appartementen, chalets, en soms zelfs op de camping. Vroegtijdig beginnen met zoeken brengt de meeste kans op de gewenste accommodatie met zich mee.
  • Faciliteiten: belangrijk om ook in ogenschouw te houden is de aanwezigheid van de faciliteiten in het gebied. Te denken valt aan skischolen, après-ski (voor de liefhebbers), medische faciliteiten enzovoorts.


Ook buiten Europa zijn er prachtige wintersportgebieden te vinden, zoals Canada en Amerika. Kijk hier voor tips voor Amerika.

Wintersport in Zell am See

Metershoge sneeuw, brede pistes langs bevroren meren, een heerlijk winterzonnetje, de 3029 meter hoge Kitzsteinhorn gletsjer, een autovrij centrum met leuke terrassen, gezellige barretjes en konditoreien, schitterende uitkijkjes op de Zellersee, lange blauwe pistes door een glooiend wit wonderland en uitzicht op dertig Alpenreuzen. Daarmee moet u ongeveer rekening houden als u gaat skiën in Zell am See. Zeg niet dat we u niet hebben gewaarschuwd…
Wintersport vroegboeken bij Sunweb

Langlaufen

Langlaufers komen volledig tot hun recht in Zell am See. In een schilderachtige omgeving rond het meer wordt u steeds verrast met prachtige uitzichten. De plaatselijke loipes zijn aangesloten op de meer dan 200 kilometer lange Pinzgau-loipe. Spectaculair is de drie kilometer lange Gletsjerloipe op 2850 meter hoogte, de Zeller Höhnenloipe op 1300 meter en de twee kilometer lange loipe, alleen voor klassieke stijl, langs de Schmittenhöhe. Zowel in Zell am See als Kaprun zijn nachtloipes zodat u geen seconde hoeft te missen…

Na het skiën…

Zell am See is populair onder de oudere jongeren. Het heeft een uitgebreide en veelzijdige après-ski met honderd restaurants, twintig cafés en wel zes discotheken. Met name de Crazy Daisy en discotheek Diele zijn populair. Er is hier veel vertier naast de piste. Zo is er een bioscoop, zwembad, tennishal, squashbaan, sportschool, schaatsbaan, rodelbaan, klimmuur en zelfs een manege. Ook kunt u in Zell am See verrassend goed winkelen.